2021’de ihracat çıtasını daha da yükseltmek için Avrupa ve Afrika’dan 7 pazara açılmak için girişimlerine devam eden Yılbor, 2020 yılında 4 kıtadan 14 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.
Yakın bir zamanda Tunus, Cezayir, Fas, Senegal, Sudan, Kenya ve Fransa pazarlarında da ihracata başlamayı hedeflediklerini söyleyen Yılbor Plastik Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, Yıllık 13 milyon dolarlık bir ihracat hacimlerinin olduğunu belirtti. 2020 yılında ihracat ağırlığı olan ülkeler arasında Nijerya, Libya, Lübnan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Makedonya, Kosova, KKTC, Irak, Suriye, Katar, Romanya ve Azerbaycan olduğunu belirten Yıldırım, ihracatlarını üst seviyeye çıkarabilmek adına yeni pazar arayışını aralıksız sürdürdükleri ifade etti. 2021 Yılında Tunus, Cezayir, Fas, Senegal, Sudan, Kenya ve Fransa’ya da ihracat yapmak istediklerini aktaran Yıldırım, piyasalarda oluşacak olumlu havanın mutlaka kendi sektörlerine de olumlu yansıyacağını belirtti.

2021 YILI VERİMLİ GEÇECEKTİR

2020 yılı için belirledikleri tüm hedeflere ulaştıklarını vurgulayan Yıldırım, istihdam sayılarını düşürmemek adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 2021 yılında da ihracat hedeflerini tutturabilmek adına ihracat ekiplerinin sıkı bir çalışma içerisinde olduğunu aktaran Yıldırım, 2021 yılının iyi ve verimli geçeceğini düşündüklerini söyledi.