İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile ASELSAN, "Afet Farkındalık Eğitimleri İş Birliği Protokolü" imzaladı.
Bu yılın "Afet Eğitim Yılı" ilan edildiğini, toplumun tüm kesimleri, kamu kurumları, yerel yönetim ve üniversitelere ulaşmayı amaçladıklarını söyleyen AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt, afet farkındalık eğitimlerini yıl boyunca sürdürmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Böyle bir projede bulundukları için onur duydukların aktaranı ASELSAN Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Hakan Karataş da ASELSAN olarak AFAD'ın yaptığı tüm projelerde paydaş olmak için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini söyledi.

AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİNE TEŞVİK EDİLECEKLER

İmzalanan protokol çerçevesinde, ASELSAN personelinin AFAD gönüllülük sistemine katılması teşvik edilecek ve isteklilerin AFAD gönüllüsü olması için destek verilecek.
Eğitimler ve tanıtım faaliyetleri kapsamında kullanılacak tüm yazılı, görsel, işitsel materyalin tasarım ve içeriği AFAD tarafından hazırlanacak ve İki kurum arasında uzaktan/yüz yüze gerçekleşecek eğitimlerin organizasyonu yapılacak. (AA)