Türk havacılık sektörünün yakıt ihtiyacını karşılayan en büyük üç şirket arasında bulunan SOCAR AVIATION, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda yılda dokuz bin uçağa yakıt temini planladığı kendi ikmal tesisini faaliyete geçirdiğini duyurdu.

İLK İKMALİNİ THY'YE GERÇEKLEŞTİRDİ

SOCAR Türkiye’nin Türk havacılık sektöründeki markası SOCAR AVIATION, bundan böyle uçaklara yakıt tedarikini kendi tesislerinden gerçekleştirecek.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından açılan ihalenin kazanılmasının ardından faaliyete geçen Adnan Menderes İkmal Tesisi, ilk yakıt ikmalini 5 Aralık 2020 tarihinde Türk Hava Yolları’na (THY) gerçekleştirdi.

TÜKETİMİN YÜZDE 60'INA KARŞILIK GELİYOR

SOCAR Türkiye, söz konusu tesis ile birlikte ikinci hava ikmal tesisini faaliyete geçirmiş oldu.

Tadilat ve ruhsatlandırma işlemleri sonrası Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) lisansı alınan ve toplam iki bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulu tesiste, 750 metreküp kapasiteli iki adet jet yakıtı tankı bulunuyor.

Mevcut altyapısı ile yıllık 182 bin metreküp yakıt kapasitesine sahip tesiste, kapasite, havalimanının toplam tüketiminin yüzde 60’ına karşılık geliyor ve yılda yaklaşık dokuz bin uçağa yakıt ikmali yapılması öngörülüyor.

YENİ İKMAL TESİSLERİNİ DE FAALİYETE ALACAK

Havacılık faaliyetlerinde 2013'ten beri pek çok havalimanının jet yakıtı tedarikçisi konumuna gelen şirket, Muğla Milas-Bodrum ve İzmir Adnan Menderes'in yanında İstanbul Sabiha Gökçen, İstanbul İGA, Ankara Esenboğa, Antalya, Muğla Dalaman, Trabzon, Samsun Çarşamba ve Adana havalimanlarının da yakıt ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bu alandaki yatırımlarına devam eden firma, gelecek dönemde yeni ikmal tesislerini de devreye almayı amaçlıyor.