İSTANBUL (AA) - Adel Kalemcilik, 50 senelik tecrübesinden aldığı güçle inovasyon çalışmalarına hızlandırmak için Ar-Ge Merkezi kurdu.

Firma trafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye yazım, çizim, boyama ürünleri pazarı kuruluşu Adel Kalemcilik, 50. senesinde faliyete geçirdiği Ar-Ge Merkezi ile sektördeki yenilikçi çalışmalarını daha güçlü bir şekilde sürdürüyor.

Kurulduğu günden günümüze değin yürüttüğü çalışmaları, kalite anlayışı ve sürdürülebilirlik politikaları ile Türkiye’de kırtasiyecilik sektörünün nabzını tutan şirket, Ar-Ge merkezi ile  de sektörün değişimi ve gelişimi için öncü olmayı sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre, kırtasiye sektöründe, tüketici trendlerinin takibi ile inovasyon çalışmalarının artırılması amacıyla Ar-Ge merkezini hayata geçiren Adel Kalemcilik, bu bağlamda Ar-Ge ekibini büyüterek yeni uzmanlık alanları yaratıyor.

Toplam 320 metrekarelik bir alana sahip olan Ar-Ge merkezinde, analiz laboratuvarı, üretim laboratuvarı, ürün güvenliği ve regülasyonu laboratuvarı, yaşlandırma analizleri laboratuvarı, yıkama odası gibi farklı laboratuvarlar bulunuyor. Son teknolojilerle donatılmış olan alanda, yaklaşık 45 test cihazı ile 10 farklı yazılım yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, hayallerini şekillendirip renklendirerek "iz bırakmak isteyen herkesin hayatında olma" vizyonları ile yeni ürünlerini geliştirerek tüketicilerin beğenisine sunduklarını vurgulayarak, tüm üretim ve tasarım süreçlerinde değişen tüketici eğilimlerini, sektör dinamiklerini ve trendleri yakından takip ettiklerini, kullanıcının zevkini ve kullanım rahatlığını ön planda tuttuklarını aktardı.

Yenilikçiliğin temel değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Hizaler, bu amaçla, yalnızca tasarım ve Ar-Ge konularına değil, sektördeki iş yapış şekillerine de yenilikçi yaklaşımlar getirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Hizaler, yürürlükte olan ve gerçekleştirmeyi amaçladıkları 77 aktif proje daha olduğunu hatırlatarak, Adel Kalemcilik olarak, Ar-Ge merkezinde inovasyonun sürekliliğini gerçekleştirecek olan parlak beyinler yetiştirmeye, ürün ve hizmetlerin gelişimini sürdürmesi için yatırım yapmayı sürdüreceklerini belirtti.