Adanalı tespih ustası Emre Bozkurt, 1,8 karat siyah pırlantayla 33'lük tespih üretiyor.
Tanesi 9 bin liraya gelen ve 33 siyah pırlantadan oluşan tespihin özelliği, taşların aynı boyda olması. Kuyum sektörünün siyah pırlanta taşlı tespihi almak için yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Bozkurt, "33 adet, aynı boydaki, siyah pırlanta taştan oluşan tespihi, 300 bin liraya satıyoruz" dedi.

B.A.E, ORTADOĞU AĞIRLIKLI TÜM DÜNYA TALEP EDİYOR

Siyah pırlanta taşlı tespihi tüm dünyaya sattığını belirten, Bozkurt, başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere, tüm Ortadoğu’nun bu ürünün peşinde koştuğunu anlatarak, “Dünyanın her yerinden artan oranda bir ilgiye muhatap kalıyoruz. Bununla birlikte sınırlı sayıda üretim yapabildiğimden, giderek artan talebe yetişememeye başladım. Zanaatkarların önemli bir kısmının Adana’da olması nedeniyle, üretimi Adana’da yapıyorum.” dedi.


YURT DIŞINA, GÜNDE 40, İÇ PİYASAYA 400 SİPARİŞ

Farklı değerli taşlarla tespih imal ettiklerini kaydeden Bozkurt, e-ticarete girdiğini, internetteki mezatta günlük 400 ürün satıldığını kaydederken, “Kargoyu genellikle Ankara ve İstanbul’a yapıyoruz.
Osmanlı kehribarı ürünümüz, kıymetli püsküllerinden dolayı, 300 dolara (16 bin TL), Firuze, yakut ile süslenen, sıkma Osmanlı kehribar tespihler ise 35 bin liraya alıcı buluyor. Damla kehribar mügellef ürünümüz ise 25 bin liraya satılıyor." dedi.