Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç, sanayi ve ticarethanelere hem indirimli hem bir sene boyunca değişmeyen fiyatlarla elektrik satışı yaptıklarını söyledi. 
Bugüne kadar ticarethane ve sanayi aboneliklerinde tüketicilere ulusal tarifeye kıyasla 1 milyar 200 milyon liralık avantaj sağladıklarını belirten Aytaç, Geçen yıl başlattıkları ve pandemi nedeniyle gelir kaybı yaşayan kullanıcılara ödeme kolaylığı sağlayan uygulamanın halen devam ettiğini aktardı. Yaşanan gelir kaybını da taksit kolaylığıyla telafi etmeye gayret ettiklerini ifade eden Aytaç, 16 binin üzerinde müşterilerinin 36 milyon liraya yakın faturasının bu dönemde yapılandırıldığını ve 43 bin adet faturanın bu uygulama kapsamında taksitlendirildiğini kaydetti. 

SAHADA ETKİNLİĞİNİ ARTTIRDILAR

Elektrikli araçlarla birlikte yaygınlaşacak olan şarj istasyonlarına enerji tedariki konusunun henüz mevzuat bazında netleştirilmediğini dile getiren Aytac, dolayısıyla dağıtım ve tedarik şirketlerinin bu süreçte rolü tam olarak ne olacak bilmediklerini söyledi. Bölgede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının hızına bağlı olarak her yıl ortalama yüzde 3 civarında abone artışı kaydettiklerini bildiren Ali Erman Aytac, faaliyet bölgelerinin ticaret ve göç anlamında hızlı gelişen bir bölge olduğuna dikkat çekti. Enerji Danışmanı Timi ile farklı enerji tüketim gruplarındaki kullanıcıları ziyaret ederek, tasarruf ve verimlilik hakkında bilgiler verdiklerini anlatan Aytaç, çağrı merkezi memnuniyet oranında yüzde 86, hizmet sonrası SMS anketlerinde de yüzde 90’ı aşan memnuniyet oranına ulaştığını söyledi.