ANKARA (AA) - Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) ABD'deki resmi temsilcisi Zenith Quest Corparation (ZQC)/ ZNT Global ile Will-Burt (WB) firması arasında kablolu drone alımna yönelik anlaşma yapıldı.

ZQC tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, sözü geçen anlaşma kapsamında ZQC/ZNT Global iştiraki Robonik Mekatronik AŞ tarafından Türkiye'de üretimi gerçekleştirilen kablolu drone ABD'de ZQC tesislerinde satış için hazır hale getirilecek ve WB firmasınca yangın söndürme araçları ve acil durum ortam aydınlatması başta olmak üzere ticari, güvenlik, sınır güvenliği ve askeri konularda pazarlanacak.

Anlaşma kapsamında 3 sene içerisinde 65 milyon dolarlık satış bekleniyor. İlk teslimat2019'un Aralık ayında gerçekleştirilecek. Bu anlaşma ile  birlikte 12 senelik bir tecrübeye sahip olan Robonik tarafından üretilen kablolu drone çözümlerinin başarısı uluslararası alanda da tescillenmiş oldu.

Kablolu drone teknolojisinin bir çok farklı sektörde kullanım alanı mevcut. Bu sayede sınırsız havada kalma özelliği ve geniş faydalı yük seçenekleriyle sınır karakolları, operasyonlar, miting ve konser gibi organizasyonlarda geniş alan gözetlemesi gerçekleştirilebiliyor.

Bahsi geçen ürünün, sabit uygulamaların dışında kara ve deniz araçlarına entegre olması, bu sayede birçok farklı uygulama alanı için yenilikçi çözümler sunması amaçlanıyor.