Türk dijital yayın platformu BluTV, yaptığı ortaklıkla dünyaca ünlü ABD’li medya devi Discovery’i Türkiye’ye getiriyor. BluTV’nin yüzde 35’ini satın alan Discovery, medya dünyasına yönelik stratejik bir yatırım yaptı.
Dünyanın önde gelen medya ve eğlence şirketlerinden biri olan Discovery ile iş birliği yapmaktan heyecan duyduklarını belirten BluTV'nin Kurucusu ve CEO'su Aydın Doğan Yalçındağ, BluTV’nin orijinal içerik üretimini özenle seçilmiş yerli ve yabancı içerik portföyü ile birleştirerek, son beş yılda milyonlarca kullanıcıya ulaşmış ve Türkiye SVOD pazarının büyümesine öncülük ettiğini söyledi. 
Yalçındağ, vizyon ve stratejilerini paylaşan ve BluTV’yi büyüme yolunda bir sonraki aşamaya taşıyacak yeni bir ortağa sahip oldukları için mutlu olduklarını söyledi. 

TÜRK DİZİLERİ DÜNYAYA ULAŞACAK

Doğan Holding çatısı altında kurulan Blu TV, satın aldığı birçok dizi ve filmin yayın hakkıyla öne çıkarken Discovery’nin içeriklerini de yayınlamaya başlayacak. 
Yeni yatırımla dört yılda üretilen içerik sayısına bir yılda ulaşacak olan BluTV, Discovery’nin global ve yerel markalarından tüm içerikleri ile birlikte Eurosport’un premium spor programlarını yayınlayabilecek.  Yapılan anlaşmaya göre, Discovery ise Türk yapımlarına erişim sağlayacak.