İsviçreli biyoteknoloji şirketi OM Pharma'yla stratejik ortaklık kurarak global kimliğini güçlendiren ilaç sektörü temsilcilerinden Abdi İbrahim, merkezi ABD'de bulunan Stevie Uluslararası İş Ödülleri'nde 2 kategoride bronz ödüle layık görüldü.

NEZİH BARUT NASIL SEÇİLDİ?

Ödüllerde, Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut,  "Yılın Yönetim Kurulu Başkanı" kategorisinde bronz ödülün sahibi oldu. Seçici kurul, söz konusu kategorideki adayları 2019 yılından beri liderlikleri ve şirket başarıları doğrultusunda değerlendirmeye aldı. 

Barut söz konusu ödülü; koronavirüs tedavisinde kullanılan ilacın üretiminde aldığı proaktif kararları, pandeminin başlangıcında tüm dünyada ortaya çıkan ve ilk tedavi protokollerinde olan ilacın hızla üretilip Sağlık Bakanlığı'na bağışlanması, dünya ilaç sektöründe önemi her geçen yıl artan ve özellikle kimyasal ilaçlarla tedavi edilemeyen hastalıkların tedavisinde öne çıkan biyoteknoloji alanındaki yatırımları gibi başarılarıyla almaya hak kazandı.

8 ARALIK'TA TAKDİM EDİLECEK

Pandemi sürecinde vatandaşların ihtiyacı olan aktüel ve kanıta dayalı medikal bilgilerin paylaşıldığı "Viral Gündem" iletişim çalışması da "Yılın İletişim/Halka İlişkiler Kampanyası" kategorisinde "COVID-19 Bağlantılı Bilgilendirme" dalında bronz ödül kazandı.

Bronz ödüle layık görülen iletişim çalışması, pandemi döneminde yaşanan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve doğru bilgiye erişim ihtiyacını gidermek için başlatıldı. Güncel ve bilimsel bilgileri öncelikle hekimlere, sağlık çalışanlarına ve daha anlaşılabilir bir dilde tüm topluma iletmeyi amaçlayan projede her hafta Covid-19 hakkında dünyada çıkan yüzlerce makale taranarak en doğru içerikler hazırlandı.

Kazananların 16 Ağustos 2021 tarihinde açıklandığı ödüller, 8 Aralık 2021 tarihinde düzenlenecek çevrimiçi bir törenle sahiplerine verilecek. (AA)