Abdi İbrahim, ilaç endüstrisinde hayatı iyileştirmek amacıyla önemli bir hamle daha gerçekleştirerek Yetkilendirilmiş Yükümlü (YYS) kapsamında "Yerinde İhracat İzin Belgesi" almaya hak kazandı.

YETKİNLİĞİNİ VE YETKİLERİNİ GENİŞLETTİ

Faaliyet gösterdiği sektörde 2016'dan bu yana YYS çerçevesinde gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip şirket, yetkinliğini ve yetkilerini genişletmiş oldu.

Türkiye’de gümrük işlemleri konusunda birçok kolaylık ve imtiyazlardan yararlanabilen ve kendi oto kontrolünü yapabilen bir firma olarak yürüttüğü dış ticaret işlemlerinde önemli bir yetki belgesi almaya hak kazandı. 

DAHA HIZLI VE DAHA AZ MALİYETLİ YAPACAK

Ticaret Bakanlığı, 6 Aralık 2021 tarihinde firmaya YYS kapsamında Yerinde İhracat İzin Belgesi verirken, Bakanlık verileri doğrultusunda Abdi İbrahim, şirketlere yerinde gümrükleme olanağı tanıyan söz konusu belgeyi alan Türkiye’deki ilk ilaç firması oldu.

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR

Firma, bu yetki kapsamında ihracat süreçlerini daha hızlı ve daha az maliyetli olarak gerçekleştirme imkanı sağlayacak. Ayrıca bu belge ile firma, siparişlerin iç gümrük idarelerine uğramadan ve herhangi bir gecikmek olmadan kendi tesislerinden müşteriye teslimatını yapabilecek.