Hukukta yeri olmayan ve tamamen yasal boşluktan istifade ederek doğan kripto para çılgınlığı giderek büyüyor. Tüketiciyi koruma altına almaya çalışan AB ülkeleri bu konuda ortak tavır almaya hazırlanıyor.

KRİPTO, KARA PARA AKLAMA ARACI!

Merkezi Londra’da bulunan, Avrupa Bankacılık Otoritesi, kripto para ile ilgili bir rapor yayımladı. Rapor, özellikle kara para aklanmasında kullanılarak büyütülen, buna karşın, belli bir mevzuat ya da kurallar zincirine bağlı olmayan kripto paranın ciddi riskler içerdiği saptaması yapıldı. Ve kullanımı giderek yaygınlaşan, kripto paraya karşı, yeni kurallar getirilmesi zorunluluğu ifade edildi.
Avrupa Birliği bankalarını denetleyen, Avrupa Bankacılık Otoritesi, kripto parayı denetleyen yetkili bir otorite olmamasına ve bu varlıkların yüksek oranda risk taşımasına işaret etti.

KRİPTO PARA, ŞİMDİLİK AB'YE ZARAR VERMEDİ

Kripto para ile ilgili AB’nin zarar, fayda analizi yapmasını öneren rapor, kripto varlıklara karşı AB’nin ortak hareket etmesini önerdi.
Avrupa Bankacılık Otoritesi Raporu, kripto varlıkların, AB içerisindeki kullanımının kısıtlı olduğu tespitini yaparak; bu aşamada, Birliğin finansal istikrarına tehdit oluşturmadığını da ifade etti.