ABD’nin Louisville şehrinde düzenlenen VEX Robotik Yarışması’nda, Türkiye adına yarışan Samsun Bilgi Okulları 1453C Monster Brotics Takımı, 412 takım arasından 45. oldu. 

Aynı yarışmada 2018 yılında 9.’luğu elde ederek önemli bir başarıya imza atan ekip, bu yıl hedefinin altında kalsa da Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadı.

GUINESS REKORLAR KİTABI’NA GİRDİ

Geçtiğimiz sene 30 bin öğrencinin katıldığı yarışma, böylelikle "Dünyanın En Büyük Robot Yarışması" unvanıyla Guiness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmıştı.

Mertkan Seçgin ve Emel Bıyık’ın rehberliğinde Ecem Topaç, İsmail Zorlu Gümüş, Baran Arda Güney ve Metehan Demirhan’dan oluşan ekip, “Doğadaki Matematik” temasıyla tasarladıkları robotlarını STEM projesi olarak jüriye sundu.

“FORMATIN AZİZLİĞİNE UĞRADIK”

Takımın koçlarından Emel Bıyık başarılı performansa rağmen hedeflerinin altında kalmalarına ilişkin, bütün görevleri başarılı bir şekilde yapmalarına karşın yarışma formatı nedeniyle alt sıralarda kaldıklarını söyledi.

Yarışmada iki takımın birbiriyle eşleştirildiğini ve takımların kazandıkları puanların her ikisinin hanesine ortak olarak yazıldığını dile getiren Bıyık, yüksek puan almalarına rağmen eşleştikleri takımların aynı başarıyı gösterememesinden ötürü nihai puanlarının düştüğünü ifade etti.

EN İYİ ROBOT TASARIMI ÖDÜLÜNÜ ALDI

Geçen yıl kurulan ekip, kısa sürede önemli başarılar elde etti. 

Türkiye’de katıldığı yarışmalarda çeşitli ödüllere layık görülen ekibin uluslararası ödülleri ise, VEX Dünya Robotik Şampiyonası 9.’luğu ve Finlandiya’da gerçekleştirilen VEX Avrupa Açık Robotik Yarışması’nda “En İyi Robot Tasarımı” ödülü bulunuyor.