MOSKOVA (AA) – 2014’ten beri ABD’nin Rus enerji şirketi Rosneft’e yaptırım uygulandığını belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı " Venezuela ile iş birliği yürüttüğü için ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Rosneft’e yönelik tehditleri anlamsız. Başarılı bir şekilde şirket, çalışmalarını yürütmeye devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA’ya destek verdiği gerekçesiyle Rusya merkezli Evrofinance Mosnarbank'ı da ABD Hazine Bakanlığının, yaptırım listesine aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, ABD’nin yaptırımları uygulamaya karar verdiği bildirildi ve "Venezuela lideri Nicolas Maduro’ya gayri meşru lider diyen ABD, onun egemen bir devletin seçilmiş başkanı olduğunu unutuyor." İfadeleri kullanıldı.

ABD’nin Rosneft’e 2014’ten beri yaptırım uyguladığına işaret edilen açıklamada, "Venezuela ile iş birliği yürüttüğü için ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Rosneft’e yönelik tehditleri anlamsız. Başarılı bir şekilde şirket çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Rosneft ile iş birliğini, Washington yönetimi yüzünden durdurmak zorunda kalan ABD’li şirketler ise ciddi zarar gördüler." değerlendirmesinde bulunuldu.
Bir süre önce yaptığı açıklamada Pompeo, Venezuela’dan petrol almaya devam etmesi nedeniyle Rosneft’in ABD tarafından uygulanan yaptırımları deldiğini savunmuştu.