İSTANBUL (AA) - HANDAN GÜNEŞ - Ülker Türkiye Bölgesi Başkanı  olan Mete Buyurgan, AB'nin en büyük özel markalı sakız üreticisi durumunda olduklarını söyleyerek; 2018 senesinde 65 milyon dolar olan ihracatlarını, 2019 yılında 75 milyon dolar, 2 senenin sonunda ise 100 milyon dolara çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Yaptığı basın açıklamasında Buyurgan; Türkiye’de Ülker Oneo, Yupo, Kremini gibi markaların üretici şirketi durumunda olan Continental Confectionery Company'nin (CCC), 2009 senesinde Avrupa'nın en tanınmış sakız üreticilerinden olan Danimarkalı Gumlink firması ile Yıldız Holding'in eşit ortaklığında kurulduğunu söyledi.

Gumlink’in Danimarka'da yer alan fabrikasını Türkiye'ye taşıyarak, Avcılar'da yer alan Baycan tesisiyle birleştirdiklerini ve  Çorlu'da, piyasadaki tüm çeşitleri üretebilecek bir sakız şeker fabrikası kurduklarını dile getiren Buyurgan; bugüne kadar fabrikaya yaklaşık 120 milyon dolar tutarında yatırım yaptıklarını ve  42 bin ton üretim kapasitesine ulaştıklarını dile getirdi.

Fabrikada 56 toplam farklı hattın yer aldığına dikkat çeken Buyurgan, dünyanın her köşesinden gelen farklı müşteri talep ve tercihlerine çok daha esnek cevap verme imkanı  bulduklarını belirterek; fabrikadan üretilen  yaklaşık 1000  çeşit ürünün yüzde 65'ini başta AB ülkeleri olmak tüm dünyaya ihraç ettiklerini söyledi.

Buyurgan, 10 seneden beridir ileri teknoloji ve kapasiteyle global pazara kaliteli ürünler sunmak gayesiyle üretim gerçekleştirilen Çorlu'daki sakız ve şekerleme fabrikasının  ürün geliştirme yetkinliği ile yüksek üretim kapasiteleriyle şekerleme ve sakız kategorilerinde geniş bir ürün yelpazesiyle hem markalı hem de özel üretim gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Senede yaklaşık 320 milyon paket sakız ile 200 milyon paket şeker üretimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Buyurgan, ürün gamlarında kendi pazarının en çok satan sakız ve şekerleme ürünlerini ile sektörün en son yeniliklerini barındırdıklarını söyledi.