Gülsan Holding Grup şirketlerinden tekstil sektöründe faaliyet gösteren MAV Elyaf'ın Tekirdağ fabrikasının açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve önde gelen yetkililerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.  

Açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 95 milyon avroluk yatırımla hayata geçirilen tesisin, 140 kişiye istihdam sağlayacağını dile getirdi.

"220 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Törende ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, "Gerçekleştirdiğimiz ihracatımızla ülkemize döviz kazandırıyoruz. hijyen amaçlı filmler ve halı ipliği ile çuval ihracatımızla Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı arasında 108. ve 388. olarak iki şirketimizle, 56 farklı ülkeye toplamda 220 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. Kurum olarak en önemli özelliğimiz ve önceliğimiz, en üst kaliteye odaklanarak yatırımlarla her zaman en iyisini üretmektir. İş ortaklarımızdan 85 milyar dolar cirosu olan PG'nin global olarak 50 binden fazla tedarikçisi arasından ödüllendirdiği Mükemmelik Ödülü'ne üst üste 10 yıldır layık görülerek bu konudaki kararlılığımızı uluslararası seviyelerde de göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Topçuoğlu, söz konusu başarıda Türkiye'nin sağladığı altyapı, yatırım destekleri, sanayinin ve ihracatın önünü açacak uygulamalar ve desteklerin önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek, vizyonu ile yollarına ışık tutan ve bunu sağlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a ve yetkililere desteklerinden ötürü teşekkür etti.

"PANDEMİDE, PROJELER VE YATIRIMLARLA AYRIŞTIK"

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, açılan her yeni fabrikanın bulunduğu yerin istihdam ve ihracat potansiyeline sunduğu katkının yanında Türkiye'nin sanayi altyapısını da beslediğini ve zenginleştirdiğini vurgulayarak, Türkiye ekonomisinin pandemi sürecinde vizyoner projeler ve yeni yatırımlarla emsallerinden olumlu yönde ayrıştığına dikkat çekti.

Son 6 ayda pandemi için kritik önem taşıyan yoğun bakım solunum cihazının rekor sürede imalatının yapıldığını ve banttan indirildiğini, Türkiye'nin otomobili TOGG'un fabrikasının temellerinin atıldığını, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi kapsamında makina sektöründeki 10 projesine destek verildiğini ve dışa bağımlılığı azaltacak yaklaşık 1 milyar TL'lik yatırımın önünün açıldığını ifade ederek, "Bu süre.te Gebze, Bursa, Malatya, Erzurum ve Diyarbakır'da fabrikalar açtık, yeni merkezlerin temellerini attık ve yeni projelerin başlangıç törenlerini gerçekleştirdik." dedi.

"DÜNYADA ÖNEMLİ BİR OYUNCU BİRİ HALİNE GELDİK"

Bu yıl ilk kez Gaziantep'te Teknofest'i gerçekleştirdiklerini ve ilde 300 fabrikanın resmi açılışını yaptıklarının altını çizen Bakan Varank, "Bugün de devasa bir fabrikanın açılışını yapıyoruz. Gülsan Holding'in G. Antep dışındaki ilk fabrikası. Yurt dışında fabrikaları var. İçinde bulunduğumuz tesis için 95 milyon avroluk bir yatırım yapıldı. Tesis, 140 kişiye istihdam sağlıyor. Yılda 36 bin ton nonwoven dediğimiz kumaş üretilecek. Bu kumaşlar; maske, tulum, önlük, bebek bezi ve hasta bezi gibi ürünlerin temel girdisini oluşturuyor. Aslında salgınla birlikte stratejik hale gelmiş temel bir üründen bahsediyoruz."

Tesisin 56 ülkeye ulaşarak yılda 35 bin dolarlık ihracat yapmayı hedeflediğini aktaran Bakan Varank, Türkiye'nin nonwoven kumaşın üretiminde Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya'da önemli bir merkez olma yolunda ilerlediğini ve dünyada en önemli oyunculardan biri haline geldiğini söyleyerek, kritik yatırımı kazandırdıkları için Gülsan Holding'e teşekkürlerini iletti.