GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Programı" kapsamında 947 projeye toplam  26 milyon 212 bin lira hibe desteği verileceği açıklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, program  bünyesinde bulanan "Bireysel Sulama Sistemleri Projesi Hibe Sözleşmesi"nin imza töreni Onat Kutlar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Vali Davut Gül, törende sırasında yaptığı konuşmada, hibelerin verilmesi ve bu teklif çağrısının açılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Projeden hakkıyla yararlanmanın önemini vurgulayan Gül, çiftçilere yapılan bu hibe desteğinin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan da bu sene, bin 40 çiftçinin projeden faydalanmak amacıyla müracaatta bulunduğuna dikkat çekti..

Başvurular arasından 947 çiftçinin projesinin kabul edildiğini dile getiren Karayılan, çiftçilere ödenecek olan hibe tutarının toplam 26 milyon 212 bin lira olduğunu belirtti.

 Projede, 3 bin 845 parsel ile 65 bin 793 dekar alanın sulanması planlanıyor. Pojesi kabul edilen iller sıralamasında Gaziantep üçüncü, ekili ve dikili alanları açısında değerlendirildiğinde ise birinci sırada yer alıyor.