Nissan Türkiye, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu Genel Müdürü Emre Doğueri, 2020 yılında salgın nedeniyle Avrupa otomobil pazarının yüzde 24 küçüldüğünü bir zamanda Türkiye pazarının yüzde 58 büyüdüğünü söyledi. Bunun da Türkiye'nin 1 milyonluk otomotiv pazarına ulaşma potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesi olduğunu beliren Doğueri, Nissan Türkiye olarak yılın ikinci yarısından sonra tedarik sürecinin normale dönmesiyle beraber aylık 2 bin ve üzeri araç satışı temposuna ulaştıkları ifade etti.
2020'de yüzde 2,5'in üzerinde pazar payına ulaştıklarını ve bu yıl için de 25 bin adet toplam satış ve yüzde 3 seviyesinde de pazar payı hedeflediklerini belirten Doğueri, 2020'nin ikinci yarısında hızlanan Türkiye otomotiv pazarının 2021'de de benzeri ivmelenmeyle devam edeceğini öngördüklerini aktardı. Ocak ayı pazar dinamizminin gelecek ayların canlı geçeceğine de işaret ettiğine dikkat çeken Doğueri, 2021 toplam pazar tahminlerinin ise 800-850 bin bandında olduğunu belirtti.

1 MİLYONLUK PAZAR İÇİN ENGEL GÖZÜKMÜYOR

Toplam pazar için 800-850 bin adet bandının geçen seneki 772 binlere göre yüzde 10'luk büyüme anlamına geldiğini vurgulayan Doğueri,  Türkiye'nin muhteşem bir dinamizmi ve potansiyeli olduğunu ve bunu her alanda gördüklerini ifade etti. 1 milyonluk pazar seviyelerine ulaşmak için herhangi bir engel görmediklerini söyleyen Doğueri, Avrupa yüzde 24 küçülürken Türkiye’nin büyüdüğünü kaydetti.