BURSA (AA)  Grand Yazıcı Otel'de düzenlenen zirvenin açılışında konuşan, Capital, Ekonomist ve Start Up Dergileri Yayın Direktörü Mehmet Rauf Ateş, organizasyonun her yıl biraz daha iyiye gittiğini söyledi.

Bu hayale ve fikre Türkiye'nin koşullarına rağmen inanıp, zirve için Uludağ'a çıkanların kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirten Ateş, "Bu işin bir numaralı katma değerleri konuşmacılar. Onlar olmasa olmazdı. 8 yıldır her türlü ekonomik koşul değişikliğine rağmen devam eden katılımcılarımız var.  Her sene çeşitli ülkelerden katılımcıların arttığı bir organizasyona sizlerin katkısıyla dönüştü. Önümüzdeki yıllarda daha iyilerini yapmak için önerilere açığız." dedi.

Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, ilkinden itibaren geleneksel hale gelen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ana sponsorluğunu yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.
İş adamlarının, sadece kendi şirketlerini düşünerek rekabet ve belirsizliğin giderek arttığı dünyada ayakta kalmalarının imkansız olduğunu dile getiren Ayyıldız, "Uzunca bir süre kapitalizm, bireyselliği ve tüketimi teşvik etti ancak o artık sürdürülebilir olmaktan çıktı.  

Artık ürettiğimiz her şeyde ve her değerde yalnızca kendi şirketimizi değil bulunduğumuz sektörü, başkalarını, ekolojik çevreyi ve hatta rakiplerimizi de düşünerek ortak değerler yaratmalıyız. 
Bunun stratejik anlamını Çin'in büyümesinde görebilirsiniz. Çin'de sektörel ve bölgesel odaklanma, herkesin her yerde istediği her şeyi üretebildiği bir dünya değil, bölgesel bir strateji görüyoruz. 
Biz bir benzerini Bursa ve civarında otomotiv ve yan sanayi için yapıyoruz. Diğer sektörlere de bu sektörel odaklanmayı hızlı bir şekilde yaymalıyız."

DOW Türkiye, Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Hindistan Kamu İlişkileri Direktörü Howard Chase de geleceğe bundan sonra değişime ve değerlere bakacaklarını söyledi.
Sürekli ve yeni değişimden konuşacaklarını belirten Chase, şunları kaydetti:"İş dünyası da görüyoruz ki son derece büyük değişiklikler yaşıyor.

Büyük diyaloglara şirketlerin ihtiyaçları var ancak bu şekilde birbirleriyle konuşabilirler çünkü zorlukları çözmek için bu gerekli. Bu bağlantıları kurmakta bizim şirketimiz de son derece önemli bir role sahip. Biz iş dünyası, hükümet ve sivil toplum kuruluşları arasında bağlantıyı kurmaya çok değer veriyoruz. 

Aynı zamanda dijitalleşmenin getirdiği zorluklar günümüzde çok büyük fırsatlar yaratmaktadır ancak bu fırsatların ne olduğunu anlamamız gerekir. Kendi düşünce tarzımızı değiştirmekte çoğu zaman güçlük çekiyoruz. Düşünce tarzımızı değiştirmemiz gerekiyor. Bütün fırsatları o zaman görür ve tanıyabiliriz."