MERSİN (AA) - Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, AKİB olarak ağustos ayında 745 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yaptığı yazılı açıklamada, bölge ihracatının 8 ayda 6,82 milyar dolara ulaştığını kaydeden Yamanyılmaz, ihracatçıların daha etkin olması için çeşitli imkanları kullandıklarını, küresel pazarlarda ihracatçıların daha etkin olması için sanal ticaret heyetlerinden fuarlara, devlet teşviklerinden uygun finansman olanaklarına kadar tüm enstrümanları kullanarak ihracatı artırmaya odaklandıklarını söyledi.

Yamanyılmaz, hazır giyim-konfeksiyon, hububat-bakliyat ile tekstil ve mobilya sektörlerinde ihracat artışlarına imza attıklarını dile getirdi.

En fazla ihracatı 76 milyon dolarla Irak'a gerçekleştirdiklerini belirten Yamanyılmaz, Irak'ı 38,5 milyon dolarla Hollanda ve 37 milyon dolarla Almanya'nın izlediğini bildirdi.

Yamanyılmaz, ihracatta en fazla artış gösteren ülkelere değinerek, "İlk sırada yüzde 58,4 artış ve 34,2 milyon dolar değer ile ABD'yi görüyoruz. Bu ülkeyi yüzde 47,2 artış ve 21,5 milyon dolar değer ile Fas, yüzde 32,6 artış ve 13,2 milyon dolar değer ile Fransa takip etti. Dış satım artışı yakaladığımız diğer ülkeler arasında bulunan Rusya'ya ise, yüzde 31,3 artışla 20,4 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik." dedi.