BURSA (AA) - Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı'nı (Junioshow), 65 ülkeden toplam 27 bin 892 sektör profesyoneli gezdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yapılan açıklamaya göre, BTSO ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ tarafından, ​Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (BEKSİAD) iş birliğiyle gerçekleştirilen fuar sona erdi.

Kentteki senenin ilk fuar organizasyonu olan Junioshow, 8-11 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Fuara, BTSO'nun Ticari Safari Projesi ve TÜYAP yurt dışı ofislerinin çalışmaları kapsamında toplam 65 ülkeden 1300'e yakın yabancı alıcı geldi.

Açıklamada igörüşlerine baş vurulan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Junioshow ile bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün 2020 senesine moralli girdiğini dile getirdi.

Fuarda, dünya trendlerini belirleyen 10 bine yakın modelin profesyonel alıcıların beğenisine sunulduğunu anımsatan Kuş, "Firmalarımız, 0-12 yaş grubu bebe ve çocuk hazır giyimi ilkbahar-yaz koleksiyonlarını sergiledi. BTSO olarak Ur-Ge ve Ticari Safari Projeleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu fuarda da dünyanın dört bir yanından yabancı alıcıları, firmalarımızla bir araya getirdik. İlk günden bu yana sektörün ihracat potansiyeline önemli katkılar sağlayan Junioshow, bir kez daha çok sayıda iş birliğine sahne oldu." şeklinde konuştu.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de yoğun ilgi gören fuarın verilen milyonlarca dolarlık siparişle hem bölge hem de ülke ekonomisine katma değer sağladığını aktardı.

Fuarın, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Ankara, Manisa, Antalya ve Denizli başta olmak üzere toplam 49 ilden sektör temsilcileri tarafından ziyaret edildiğini aktaran Ersözlü, 65 ülkeden 1245 iş insanını ağırladıkları bilgisini paylaştı.

Ersözlü, yılın ikinci Junioshow etkinliğinin 10-13 Haziran tarihleri arasında "sonbahar-kış" konseptiyle gerçekleştirileceğini söyledi.