Sistem Alüminyum, çeyrek asra yaklaşan tecrübesiyle, 17.000 çeşide yakın arşiviyle kalıp ve biyet üretiminden başlayıp ekstrüzyon alüminyum profil imalatı, elektrostatik toz boya, ahşap kaplama, eloksal, mekanik işlem, kompozit panel imalatı ve nihai uygulamaları bünyesinde bulunduran entegre bir işletmedir. SİSTEM’in, Çorlu Misinli bölgesinde bulunan 300 bin m2’lik tesislerinde kurulu yedi presi ile yıllık 45 bin ton alüminyum profil üretimi yapılabilmektedir. Dökümhane ve biyet üretim tesislerinde yıllık 45 bin ton üretim, boyahanelerinde 24 bin ton eloksal ve19 bin ton statik toz boyama işlemi yapılabilmektedir.

Şirketin 2017 yılında AR-GE yatırımları büyük ölçüde tamamlanmış, kalifiye uzmanlara ve teknoloji parkına yapılan yatırımlarla laboratuvar hassas ölçüm ve test cihazlarıyla donatılmıştır. Bu yatırımlarla inşaat sektörü başta olmak üzere birçok sektörün alüminyum profil ihtiyacına cevap veren Sistem Alüminyum, teknolojik yatırımları ve sahip olduğu yüksek kalite bilinciyle, otomotiv, savunma ve havacılık alanlarında da hizmet vermeye hazırlanıyor.

İHRACATIN YÜKSELEN YILDIZI

Üretim kapasitesinin yüzde 50’lik bölümünü ihracata ayıran şirket, 2018 yılı itibariyle 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapmaktadır. Şirket, 2017 yılı iş sonuçlarında birçok başarı ve ödüle imza atmıştır. İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) tarafından düzenlenen ve 2017 yılında en fazla ihracat yapan firmalarına verilen, İhracatın Metalik Yıldızları Ödül Töreni’nde “Alüminyum Çubuk ve Profiller” kategorisinde 2.lik ödülüne layık görülmüştür. Yine, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2017 yılı sonuçlarıyla hazırlanan “1000 Firma” listesinde 398. sıraya yükselerek başarısını kanıtlamıştır.

Sektörünün yükselen yıldızı olmayı sürdüren Sistem Alüminyum; İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından derlenerek açıklanan "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu- 2017" listesinde, 2016 yılına göre 90 sıralık bir yükselişle 341. sırayı almayı başararak istikrarlı büyümesini sürdürmektedir.

ALUTECH SYSTEM SERIES CEPHE SİSTEMLERİ

Sistem Alüminyum’da standart yüksek kalite ile üretim ve hizmet, öncelikli ilke durumundadır. Bu amaçla tümüyle kendi imkân, teknoloji ve AR-GE çalışmaları neticesinde ALUTECH SYSTEM SERIES markası altında giydirme cephe sistemlerini, yalıtımlı-yalıtımsız doğrama, sürme, ışıklık, çelik takviyeli cephe, kompoze ve taş kaplama alt taşıyıcı sistemlerini piyasaya sürmüştür. Sektöre sunulan sistemler her aşamada mühendislik testlerinden geçirilmiş ve Avrupa (EN) normlarında tüm aksesuarlarla uyumu sağlanmıştır.
AlutechSystem Series markası altında: Cephe sistemleri, çelik takviyeli cephe sistemleri, pencere sistemleri, sürme sistemleri, kompozit panel taşıyıcı sistemleri, güneş kırıcılar, cotta cephe kaplama sistemleri ve ofis bölme sistemleri ana grupları altında onlarca çeşit mamul üretilmektedir.

ALUTECHBOND KOMPOZİT PANELLER

Farklı tasarım ve uygulamalara cevap verebilecek şekilde cephelerin vazgeçilmez elemanı olan Alüminyum Kompozit Panel (ALUTECHBOND) Sistem Alüminyum tesislerinde üretilmektedir. Dış ve iç cephe ve reklam panosu uygulamaları için metalik renkli, mat renkli ve desenli renk seçeneklerinde farklı kompozit paneller mevcut olup istenilen ölçülerde panel üretimi yapılabilmektedir. Yıllık 4,200,000 m2 kapasitesi olan iki üretim hattı ile projelerinize optimum çözümler sunulmaktadır. ALUTECHBOND Alüminyum Kompozit Panel eksi 50 oC’den artı 80 oC’ye kadar olan sıcaklıklarda kullanılabilen bir malzemedir. A2 Yanmaz, B1 Geç Alev Alan ve B2 Standart tip sandviç kompozit panel ürünlerdünya standartlarında üretilmekte olup, garanti süresi 20 yıldır.
Sistem Alüminyum, misyonu gereği müşteri memnuniyetini baz aldığından; gerek optimum çözümler sunan profil dizaynlarıyla gerek montaj kolaylığı sağlayan detaylarımızla gerekse malzeme kalitesi ve tedarik hızımızla ayrıcalıklı hizmet vermeyi ilke kabul etmiştir.

Alüminyum profil sektöründe sürekli gelişmeyi ve kalıcı olmayı hedefleyen Sistem Alüminyum, kalite sistemi çalışmalarıyla da bu amaca ulaşmada hızlı adımlarla ilerlemektedir. CE, TSE, EN, Gost-R, Statik toz boya uygulamaları için QUALİCOAT, eloksal uygulamaları için QUALANOD belgelerine sahip olan firmamız, ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007 ve ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi gibi sistem belgelerine sahiptir. Ayrıca SİSTEM ALÜMİNYUM SAN. Ve  TİC. A.Ş.temin ettiğiniz malzemeler içinde REACH ve ROHS kısıtlamasında bulunan kimyasalların (ağır metaller) yasal sınırlar içinde bulunduğunu teyit etmektedir. Sistem Alüminyum’da ayrıca; tüm ürünler için müşterilere her türlü mühendislik mimari uyum konusunda teknik hizmet verilmektedir.