Uluslararası şirketlere en çok tercih edilen hava araçları için kompozit tedarikini sürdüren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), bugüne kadar 368 adet helikopter gövdesi üretimi gerçekleştirdi, 500 uçağın kritik bileşenini teslim etti.

Konuya ilişkin olarak şirketten yapılan açıklamada, geleceğin havacılık sektörüne yön verecek özgün platformlar geliştirilmeye devam edildiği, bu doğrultuda çalışmaların yoğun bir şekilde gerçekleştirildiği ifade edildi.

MÜŞTERİLERİ ARASINDA AİRBUS VE BOEİNG VAR

Yeni nesil hava araçlarının kritik bileşenlerinin üretimini ve teslimatını yapan firma, Airbus ve Boeing ile dünya havacılık sektörünün güçlü paydaşlarına hizmet sunuyor.

Bu çerçevede firma, 2004'ten bugüne kadar İtalya'nın önde gelen helikopter üreticisi Leonardo Helicopters adına toplamda 368 adet AW139 Helikopter gövdesi üretimini gerçekleştirdi.

Ayrıca, tercih sebebi olan iş jetlerinden Gulfstream G650 için her bir uçakta 47 metal panel olmak üzere 500 uçak için kritik bileşenin teslimatını tamamladı.

Öte yandan firmanın yıl sonu itibarıyla faaliyete geçirmeyi planladığı ve yapay zeka teknolojisinden faydalanacağı yeni kompozit üretim tesisiyle, hatasız üretim anlayışı doğrultusunda yapısal faaliyetlerini daha fazla artırmayı amaçlıyor. (AA)