BURSA (AA) - Bursa Uludağ Üniversitesinin (BUÜ) koordinatörlüğünde Manisa Celal Bayar, Sakarya ve Balıkesir üniversiteleri ile Makedonya'nın Uluslararası Vizyon Üniversitesince bu yıl 5. kez gerçekleştirilen "Uluslararası Ekonomi ve İşletme Kongresi" (ICEF 19)  hızlı bir şekilde başladı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gdüzenlenen ve dünya ekonomisinin genel görünümü ile çözüm önerilerinintartışılacağı etkinliğin açılış konuşmasında söz alan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa'nın ihracat kısmında ekonomiye en yüksek katma değeri sağlayan illerden biri olduğunu vurguladı.

BUÜ'nün bu aşamada düşünce ve teknoloji üreten son önemli reformlarda imzası buulnduğunu hatırlatan Ulcay, bilimsel projelere öz kaynaklarının dışında edindikleri fonlarla da vermiş oldukları toplam destek miktarının son 4 sene içerisinde  70 milyon liraya ulaştığna dikkat çekti.

Kamu-üniversite-sanayi iş birliği modelini uygulamaya koyduklarını belirten Ulcay, göreve başladığı senede yıllık 100 olan sanayi kuruluşlarıyla yürütülen proje sayısının bugün 250'ye ulaştığını hatırlattı. 

MAKEDONYA İLE BİLİMSEL İŞBİRLİĞİ

Eğitim faaliyetlerini Makedonya'da sürdürmekte olan Uluslararası Vizyon Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca  ise Türkiye'de eğitim veren bir çok üniversiteyle iş birliği içerisinde olduklarını aktardı.

13 Nisan tarihinde sona erecek olan kongrede Türkiye, Bulgaristan, Bangladeş, Makedonya, Kosova, Afganistan, Rusya, Kırgızistan, ABD, Azerbaycan, Bosna Hersek, İran ve Kazakistangibi dünyanın bir çok yerinden gelen çok sayıda konuşmacı 25 oturumda toplam 114 sunum gerçekleştirecek.