Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen Boğaziçi Zirvesi için, 49 ülkeden iş ve devlet insanı yatırım için 6-7 Aralık 2021 tarihlerinde İstanbul'a gelecek.

DEĞİŞEN DÜNYANIN YENİ VİZYONU KONUŞULACAK

Bu yıl "daha iyi bir dünya için çalışmak" temasıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, özel oturumlarla değişen dünyanın yeni vizyonu ele alınacak. 

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM

Organizasyon öncesinde açıklamalarda bulunan UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, "Bu yıl 49 ülkeden iş ve devlet insanlarını İstanbul'da ağırlayacağız. Türkiye zor zamanlardan hep güçlenerek çıktı. Hedefimiz ülkemize fayda sağlayacak dış yatırımlara platform yaratmak." diye konuştu.

"GELEN YATIRIMCI UZUN VADELİ DÜŞÜNMELİ"

Geride kalan 11 sene içinde Türkiye'ye daha fazla yabancı yatırım getirmeyi gaye edindiklerini kaydeden Özgencil, "Bugüne kadar yabancı ülkelerden cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, prens ve prenses düzeyinde kıymetli misafirleri ağırladık. Küresel şirketlerin karar vericileri etkinliğimizdeki panellerde dünyanın geleceğini tartıştı. Bu sene de alanının en önde gelen isimleri pandmei sonrası yeni dünya düzenini İstanbul'da ele alacak." ifadelerini kullandı.

Temel hedeflerinin Türkiye'yi ve fırsatları daha net olarak katılımcılara göstermek olduğunu ifade eden Özgencil, kısa vadeli yerine uzun vadeli yatırım yapmayı düşünen küresel firmaların yine uzun vadede kazanacaklarının altını çizdi. Türkiye'nin bilhassa ekonomik daralmalardan her daim güçlenerek çıktığını vurgulayan Özgencil, "Yine aynı başarıyı göstereceğimizi düşünüyorum. Yeter ki ülkemizdeki fırsatları yabancılara çok iyi aktaralım. Boğaziçi Zirvesi bunun için var." diye konuştu.

ZİRVEYE KİMLER KATILACAK?

Onursal açılış konuşmasını müsaitlik durumuna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı zirveye, İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, Norveç'in Türkiye Büyükelçisi Erling Skjönsberg, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkoviç, European Investment Bank Yönetim Danışmanı Umberto Del Panta, UN Genel Sekreter Yardımcısı ve UNDP Başkan Yardımcısı Haoliang XU, UİP Onur Kurulu Başkanı ve TAG Global Kurucusu Dr.Talal Abu-Ghazaleh, TİM Hizmet Sektör Konseyi Başkanı Ahmet Akbalık, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, UİP Onur Kurulu Eş Başkanı Şerif Kaynar, TÜSİAD YİK Üyesi Tayfun Bayazit, İGA CEO'su Kadri Samsunlu, Pegasus CEO'su Mehmet T. Nane,  InterSpac Başkanı Prof. Carlo Cottarelli, UİP Onur Kurulu Eş Başkanı Erşat Hürmüzlü, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas ve TOGG CEO'su M. Gürcan Karakaş gibi birçok iş ve devlet insanı katılım sağlayacak.