Dünyada bir yazılım şirketinin ulaşabileceği en yüksek seviyeyi gösteren global donanım sertifikası CMMI-L5 sertifikasını 2016 yılında aldıklarını dile getiren Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Wu Lianqing, 2018 yılında ise bütün Orta Asya’yı da kapsayan açık platform ortamı OPENLAB’i kurduklarını belirtti.

İNOVASYON İÇİN OPENLAB

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi bünyesindeki OPENLAB ile ilgili bilgiler veren Wu Lianqing; “Huawei olarak, inovasyon için ‘Açık Platform’ ortamını oluşturarak dünya çapında çeşitli sektörlerdeki örnek uygulamaları güçlendirmeyi ve Türkiye’deki yerel ortaklara daha fazla fırsat vermeyi amaçlıyoruz. Birlikte ‘Akıllı Şehir’, ‘Güvenli Şehir’ gibi çözüm örnekleri sunarak, bütün Türkiye’nin ICT etkinliğini ve buna istinaden halkın refahını artırmayı hedefliyoruz. Bu model sayesinde daha fazla Türk şirketi küresel ICT projelerine katılıp Türk ICT endüstrisinin gelişimini destekleyecek duruma gelecek.” dedi.

“STRATEJİLERİMİZ, TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFLERİ İLE EŞLEŞİYOR”

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nin son sekiz yılda uçtan uca araştırma ve geliştirme kapasitesini geliştirdiğini kaydeden Wu Lianqing, “Türkiye’de küresel projelerle, 450’den fazla Türk mühendise istihdam sağlıyoruz.” diye konuştu.

Wu Lianqing, stratejilerinin Türkiye’nin ulusal vizyonu olan Hedef 2023 ile eşleştiğini, çeşitli endüstrilerdeki yatırımları artırmayı ve Ar-Ge’nin iç süreçleri ile çalışma modelini daha da çevikleştirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Wu Lianqing sözlerini şöyle tamamladı: “Huawei, araştırma ve inovasyon yoluyla çözümlerinin rekabet gücünü artırmak için Türkiye’deki üniversitelerle iş birliğini genişletmeye devam edecek.”