Ülkemizdeki ve dünyadaki talebi göz önünde bulundurarak yeni bir iplik tesisi yatırımına başlayan Aksa Akrilik, 45 milyon dolar bütçeye sahip tesisini 2024’ün sonunda devreye almayı planlıyor. Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Yatırımımız tamamlandığında yüksek oranda ihracat geliri sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edecek” dedi.

45 MİLYON DOLARLIK YENİ BİR YATIRIM 

Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, 2022’nin ilk çeyreğindeki finansal sonuçları değerlendirdi. Katma değerli ihracat performansı ve üretim çeşitliliği sayesinde sürdürülebilir başarı sağladıklarına değinen Taş, “Geçmişte yapmış olduğumuz önemli yatırımlar ve sahip olduğumuz kurumsal yönetim anlayışı ile paydaşlarımıza değer katmaya devam ediyoruz” dedi. 

FAVÖK’TE YÜZDE 403, NET KÂRLILIKTA YÜZDE 369 ARTIŞ

Türkiye’nin tek akrilik elyaf üreticisi olan Aksa Akrilik 2022 yılının ilk çeyreğiyle ilgili finansal sonuçları açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ciro, net kârlılık ve FAVÖK rakamlarında önemli artışların yaşandığı duyuruldu.  Aksa Akrilik’in 2022 yılının ocak ve mart ayları arasındaki dönemin cirosu, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre  yüzde 197 arttı ve 3 milyar 915 milyon TL oldu. FAVÖK rakamlarında da yükselişini sürdüren şirket, yüzde 403 artışa imza atarak 922 milyon TL seviyesine ulaştı. Aksa Akrilik’in bu dönemdeki net kârlılığı ise yüzde 369’luk yükselişle 625 milyon TL’ye çıktı. Şirketin 2022’nin birinci çeyreğinde hayata geçirdiği toplam yatırım tutarı ise 172 milyon TL olarak kayıtlara geçti. DowAksa’nın 2022 ilk çeyreğindeki cirosu, geçen seneyle karşılaştırıldığında yüzde 162 artarak 459 milyon TL’ye yükseldi.
 

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI