İSTANBUL (AA) - Dünya Melek Yatırım Forumu (World Business Angels Investment Forum-WBAF), dünyanın çeşitli yerlerinden seçilen toplam 100 startup'ı Küresel Fon Bulma Sahnesi'nde  buluşturdu

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu dünyanın en büyük erken aşama sermaye ve yatırım piyasaları topluluğu WBAF'de, WBAF Melek Yatırım Fonu tarafından desteklenen Küresel Fon Bulma Sahnesi, 42 ülkeden seçilen toplam 100 startup'a fırsatlar sunarak işlerini büyütmelerine olanak sağlıyor.

Organizasyona katılan 100 startup, WBAF İşletme Okulu tarafından düzenlenecek olan Yatırım Hazırlık Semineri'nden ücretsiz olarak faydalanacak. Startup'lar ayrıca, WBAF'nin yetkin mentorlarıyla gerçekleştirilen birebir mentorluk oturumlarına da ücretsiz olarak katıldı.

Öte yandan, WBAF kapsamında gerçekleştirilen 2020 Dünya Kongresi'nde startup'lara, scaleup'lara ve yüksek büyümeye sahip firmalara özel alanlar sunularak yaptıkları işleri sergilemeleri sağlandı.

WBAF, G20 Finansal Tabana Yayılma İçin Küresel Ortaklık programının ortağı olarak ekonomik gelişme sağlama sene ABD'de 340 bin melek yatırımcı, 26 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirdi.

Erken aşamadaki işletmelere yapılan küresel yatırımların büyüklüğü 2018 senesinde 50 milyar dolar düzeyindeyken, 2019 senesinde bu rakam yüzde 20 oranında bir artışla 60 milyar dolara ulaştı.

60 milyar dolarlık melek yatırım pazarının gelecek 5-7 sene içinde 150 milyar dolara ulaşması umuluyor.

OECD raporlarına göre, dünya ekonomisindeki aktivitelerin yüzde 96'sı küçük ve orta işletmeler, girişimciler ve startup'lar tarafından gerçekleştiriliyor. Ayrıca, erken aşama yatırım pazarının yeni iş alanları oluşturma ve sosyal adaletin sağlanmasındaki önemi nedeniyle dünyada çok sayıda ülkede melek yatırımcılar, kurumsal girişimler ve startup'lara yönelik vergi teşvikleri içeren mevzuatlar uygulamaya konuldu.