İSTANBUL (AA) - İstanbul Sanayi Odasının (İSO) gerçekleştirdiği Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2018 araştırmasında, Kibar Holding grup şirketlerinden olan Hyundai Assan 10'uncu, Assan Alüminyum 32'nci, Posco Assan 74'üncü ve Assan Hanil 196'ncı sırada yer buldu.

Kibar Holding tarafından yapılan basın açıklamasına göre, İSO tarafından 28 senedir gerçekleştirilen Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması, ortaya koyduğu verilerle Türkiye ekonomisine ayna tutmayı sürdürüyor.

Firmaların üretimden net satışları baz alınarak oluşturulan İSO 500’de, Türkiye’nin ileri gelen sanayi gruplarından olan Kibar Holding'in, 4 grup şirketi de bulunuyor.

Otomotiv endüstrisinin en önemli taşlarından olan Hyundai Assan 10'uncu sırada yer aldığı listede, Türkiye’nin yassı alüminyum sektörünün lider üreticilerinden olan Assan Alüminyum 32'nci, Türkiye’nin ilk ve tek paslanmaz çelik üreticisi Posco Assan 74'üncü, otomotiv sektörünün önemli ana parça tedarikçilerinden biri olan Assan Hanil ise 196'ncı sırada yer buldu.