2018'de Dicle Elektrik tarafından hayata geçirilen Kayıpsız-Kesintisiz-Kaliteli (3K) Enerji Projesi'ne hizmet bölgesini oluşturan 6 il için yeni yılda 1 milyon abonenin katılması hedefleniyor.
Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamada, projeye 2 yılda 630 bin abonenin dahil edildiği aktarıldı. 
Dicle Elektrik'in 3 milyar liradan fazla şebeke ve altyapı yatırımı yaptığı ifade edilen açıklamada, 2018 yılında uygulanmaya konulan 3K projesiyle bölgede yüksek verimlilik alanları oluşturulduğuna değinildi. Şu ana kadar toplam 2 milyon 50 bin müşterisini 3K projesi kapsamına almayı başaran Dicle Elektrik, uygulama alanlarında tahsilat bazlı kayıp ve kaçağı Türkiye ortalamasına çekti.

“2021 YILI İÇİN ÇOK BÜYÜK YATIRIM PROJEMİZ VAR”

3K kapsamındaki bölgelerde tahsilat bazlı kayıp-kaçağı önemli ölçüde aşağıya çekerek Türkiye ortalamasına getirmeyi başardıklarını söyleyen Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, projenin bir sonraki safhasında köylerin olduğunu belirtti. Proje bölgesinde planlanan yatırımların tamamlandığı yerler olduğu gibi kısmen yapılan ve otomatik sayaç okuma sisteminin uygulandığı yerler de olduğunu ifade eden Arvas, 2021'e erteledikleri çok büyük bir yatırım projeleri olduğunu vurguladı. 3K projesine köyleri de dahil ederek genişleteceklerini aktaran Arvas, 3K bölgesindeki abone sayısının hızlı bir şekilde 1 milyona ulaşacağını söyledi. (AA)