TOSB Konferans Salonu’nda düzenlenen 2. Katmanlı İmalat Teknolojileri Çalıştayı; Form Makina’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. Oldukça yoğun bir katılımla organize edilen toplantıda 3 boyutlu yazıcıların endüstrideki konumları ve genel katmanlı imalat teknolojilerinin anlatıldı.

“HEDEF, ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞ BİRLİĞİ”

Gelişen teknikle daha önceden üretilemeyen parçaların şu an daha etkin ve kaliteli şekilde üretilebildiğini aktaran Yrd. Doç. Dr. Baranoğlu “Biz de bu iş birlikleri vasıtasıyla bu üretim tekniğinde kendimizi yetkinleştirmek, üniversite ve sanayi tarafında bu iş birliğini ortaya çıkarmak istiyoruz.” diye konuştu. Çalıştayın ana sponsoru Form Makina’dan 3D Yazıcılar Ürün Müdürü Sadık Sinan Koşumcu ise konuşmasında “Form Makina 25 yıldır sektörün öncü firmalarından ve bu teknolojide aktif rol oynuyor. Biz bu çalıştayı organize etmeye devam ederek sanayi ile üniversiteyi bir araya getirmeyi ve yeni gelişen bu teknolojiyle meraklı sanayicilerin üniversiteyle iş birliği yapması için gereken platformu oluşturmayı hedef edindik. İkincisi gerçekleşen bu çalıştay, şu ana kadar bu konuda Türkiye’de yapılan en büyük ve en geniş katılımlı etkinliktir. Sanayi ve üniversite iş birliğinin çok verimli olacağını düşünerek organizasyonlarımızı devam ettirmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİ

Yoğun izleyicinin olduğu çalıştayda Osmangazi Üniversitesi’nden Evren Yasa; Katmanlı İmalat için Sektör Analizi ile ilgili sunum gerçekleştirirken diğer konuşmacılar da şu konularla ilgili konuşma yaptı: Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Lazoğlu; Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezindeki Eklemeli İmalat araştırmaları. Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bahattin Koç; Çok Foksiyonlu Yapıların Eklemli İmalat ile Üretimi. Kyohei Miyachi; Mazak Hybrid Machines teknolojileri. Son olarak da Form Makina’dan Sadık