İSTANBUL (AA) - İnsan kaynakları süreç ve uygulamaları ile öne çıkan Sabancı Topluluğu, uluslararası alanda toplam 32 ödülün sahibi oldu.

Tüm seviyelerdeki çalışanlarının liderlik gelişimini ve böylece organizasyonun sürekliliğini sağlamaya önem veren Sabancı Holding, uluslararası standartlarda tasarladığı ve uyguladığı "X-CELERATE, X-POSURE ve TP-X" olarak adlandırılan Sabancı Liderlik Gelişim Programları ile toplam 5 altın, 1 gümüş ve 1 bronz ödülün sahibi oldu.

Stevie Ödülleri kapsamında; "Liderlik Gelişimi Başarısı", "En İnovatif Liderlik Programı" ve "Liderlik Eğitimi" kategorilerinde ve Brandon Hall Grup Mükemmellik Ödülleri kapsamında ise "Liderlik Gelişiminde En İyi İlerleme" ve "İş Stratejilerindeki Dönüşümü Destekleyen En İyi Öğrenme Programı" kategorilerinde altın ödül almaya hak kazandı.

GRUP ŞİRKETLERİ DE ÖDÜL KAZANDI

Sabancı Holding'in aldığı ödüllerin yanı sıra Sabancı Topluluğu şirketlerinden Akbank 1 altın, 6 bronz ödülün sahibi olurken, Enerjisa Üretim 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz, Avivasa ve Brisa birer altın, Enerjisa Enerji ise 1 bronz ödüle layık görüldü.

Kincentric tarafından gerçekleştirilen ve "çalışan bağlılığı" ile birlikte "çeviklik", "bağlı kılan liderlik" ve "yetenek odağı" endekslerine göre belirlenen "Kincentric En İyi İşveren" ödüllerinde 32 şirket arasında Sabancı Topluluğu şirketlerinden Aksigorta ve Enerjisa Üretim de yer aldı.

Ödül kapsamında Akbank "Çalışan Bağlılığı Özel Başarı Ödülü"ne, Carrefoursa bir önceki araştırmaya göre ortaya koyduğu ilerleme ile "Çalışan Bağlılığı Başarı Ödülü"ne, Ak Yatırım "En İyi İş Yeri" ödülüne, Ak Finansal Kiralama ise, "Çalışan Bağlılığı Başarı Ödülü"ne layık görüldü.

"GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"

Konuya ilişkin konuşan Sabancı Holding İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Hakan Timur, teknolojinin ve dijital dönüşümün iş süreçlerini değiştirdiği bir dünyada yetenek yönetimi ve liderlik gelişimi konularının her zamankinden daha fazla öne çıktığını belirterek, "Sabancı Holding olarak Yeni Neslin Sabancı'sı vizyonuyla bu alanda fark yaratan, yenilikçi, kapsayıcı çalışmalarla, organizasyonumuzu ve çalışanlarımızı geleceğe hazırlıyoruz." dedi.

Aldıkları ödüllerden duydukları memnuniyeti dile getiren Timur, "Sabancı ekosisteminde değer yaratacak liderler olarak yetiştiriyoruz. Bu kapsamda, çalışanlarımıza dokunduğumuz tüm bu süreçlerdeki uygulamalarımızın da uluslararası platformlarda takdir edilmesi gurur verici. Aldığımız bu ödüller, çıktığımız bu yolda ilerlemek adına bizleri daha da cesaretlendiriyor." diyerek sözlerini tamamladı.