İSTANBUL (AA) - Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği’'nin (TURYİD) ev sahipliğinde, 25 Mart’ta gerçekleştirilmesi hedeflenen "3. Global GastroEkonomi Zirvesi" 23 Eylül tarihine ertelendi.

Konuyla ilgili olarak TURYİD tarafından yapılan açıklamaya göre, TURYİD Yönetim Kurulu, koronavirüsle ilgili Bilim Kurulu'nun aldığı tedbir kararları uyarınca, "3. Global GastroEkonomi Zirvesi"nin ileri bir tarihe ertelenmesini kararlaştırdı.

Karar uyarınca, TURYİD tarafından 25 Mart’ta, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenmesi planlanan zirve, koronavirüs nedeniyle 23 Eylül tarihine ertelendi.

Açıklamada görüşlerine başvurulan TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, toplum sağlığı açısından herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması adınaböyle bir karar aldıklarını söyleyerek, şöyle devam ettti:

"3. Global GastroEkonomi Zirvesi ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlanmış, ulusal ve uluslararası katılımcıların yoğun ilgisi ile birlikte geri sayım başlamıştı. Ancak alınan tedbir kararları doğrultusunda TURYİD olarak, konuyu yeniden değerlendirdik ve toplum sağlığını gözeterek zirveyi erteleme kararı aldık.

3. Global GastroEkonomi Zirvesi'ni, 23 Eylül tarihinde düzenleyeceğiz. Bu zorunlu erteleme nedeni ile saygıdeğer konuklarımız ve zirveye katılmayı planlayan değerli dostlarımıza anlayışlarından dolayı teşekkür ederiz. TURYİD olarak, en büyük temennimiz, tüm dünyada yaşanılan bu sıkıntılı durumun bir an önce son bulmasıdır.”