Cerebrum Tech ve GFDS-Global Future Designs&Solutions Inc. 3 boyutlu teknoloji sektöründe ortaklığa gitti.
Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara, İstanbul, San Francisco, Londra ve Seul ofisleri bulunan Cerebrum Tech, fütürist tasarım uygulamalarıyla öne çıkan GFDS ile ortaklık kararı aldı.
Artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik (AR/VR) gibi 3 boyutlu teknoloji pazarının büyüklüğünün 2024 yılında 72 milyar dolar seviyelerine ulaşmasının beklendiğinin belirtildiği açıklamada, gelecek yıllarda eğlence ve savunma sektörlerinin 3 boyutlu teknoloji pazarında lokomotif rolü üstleneceğinin düşünüldüğü vurgulandı. Açıklamada, yapılan ortaklık sayesinde Türkiye’nin potansiyele sahip uluslararası bir oyun kurucu olmasının hedeflendiği ifade edildi.

TÜRKİYE’Yİ YÜKSEKLERE TAŞIMAYI HEDEFLİYORLAR

Cerebrum Tech’i kurarken 'bildiklerimizin değil, bilmediklerimizin peşindeyiz' dediklerini hatırlatan Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erkul, bu yolculukta GFDS ekibinin de sektör tecrübesiyle katma değeri yüksek teknoloji ihracatında Türkiye’yi yükseklere konumlandırmayı hedeflediklerini vurguladı.
Amaçlarının teknoloji için teknoloji geliştirmek değil, insanlığa faydalı olacak teknolojileri geliştirmek olduğuna dikkat çeken GFDS Yönetim Kurulu Başkanı Mert Oğuzata ise, yaptıkları birliktelikle dünya pazarına açılmış katma değeri yüksek teknoloji girişimlerinde de öncü olacaklarını ifade etti. Oğuzata, bu birlikteliğin Türkiye’nin dijital dönüşümüne yön verir nitelikte olacağını da vurguladı.