Türkiye genelindeki kesme çiçek üretiminin büyük bir bölümünün yapıldığı Antalya'da, seralardaki karanfil başta olmak üzere ağırlıklı olarak kırmızı renkli çiçekleri toplanıp sevgililer için hazırlandı.
Sektörün Sevgililer Günü sevkiyatlarından mutlu olduğunu söyleyen Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, çiçek ihracında geçen yıla göre bu yıl artış yaşandığını belirtti. Sevgililer Günü için 70 milyon dallık bir sevkiyatları olduğunu ve bunun da parasal değerinin yaklaşık 7 milyon dolar olduğunu ifade eden Yılmaz, geçen sene 60 milyon dal sevkiyat olduğunu ve bu sene rekor denilebilecek bir artış yaşandığını aktardı.
Çiçekte en büyük pazarın Hollanda olduğunu söyleyen Yılmaz, İngiltere, Almanya, Romanya, Ukrayna gibi Avrupa ağırlıklı ülkelere çiçek satışı yapıldığını belirtti. 

AĞIRLIKLI OLARAK KARANFİL İHRACATI YAPILDI

Sevgililer Günü'nde daha çok kırmızı çiçeklerin talep gördüğüne değinen Yılmaz, ağırlıklı olarak karanfil ihracatı yaptıklarını söyledi. 100'ün üzerinde farklı çiçeği pazara sunduklarını belirten Yılmaz, gülü daha fazla iç piyasada değerlendirdiklerini ve özel günlerde süs bitkileri sektörünün canlılık kazandığını ifade etti. (AA)