İsviçre'nin Davos kasabasında 17-21 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan ve "Davos Zirvesi" ismiyle bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Kovid-19'un Omicron varyantının hızla yayılması sebebiyle 2022 yazına ertelenmişti.

WEF yöneticileri, geçen sene olduğu gibi Davos Zirvesi'ne alternatif olarak sanal ortamda dünyanın etkili siyasi ve iş dünyası liderlerini bir araya getirmek üzere "2022 Davos Gündemi" oturumları düzenlenmesini kararlaştırdı.

Ana solganı, "Dünyanın durumu" şeklinde belirlenen Davos Gündemi toplantılarına, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, Hindistan Başbakanı Narenda Modi, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol ve DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus gibi isimler ana konuşmacı olarak yer alacak.

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR

KOVID-19 SALGINI İLE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUŞULACAK

WEF tarafından yapılan açıklamaya göre, "2021 Davos Gündemi" oturumlarında ağırlıklı olarak küresel Kovid-19 salgını, küresel ekonominin durumu, aşı eşitsizliği, iklim değişikliği, Dördüncü Sanayi Devrimi'nde teknolojik iş birliği ve enerji başlıkları çeşitli etkinliklerde ele alınacak.

WEF'in Kurucu Başkanı olan Klaus Schwab, toplantıların ana temasıyla ilgili olarak "Herkes, 2022'de Kovid-19 salgınının ve onun beraberinde getirdiği krizlerin nihayet gerilemeye başlayacağını umuyor. Ancak iklim değişikliğinden güveni ve sosyal uyumu yeniden inşa etmeye kadar büyük küresel zorluklar bizi bekliyor." Şeklinde konuştu.

Toplantıların ilk günü TSİ 13.00'te başladı Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Schwab'ın sorularını da cevaplandırdı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile ABD Başkanı Joe Biden'ın Sağlık Başdanışmanı Anthony Fauci de bugünkü konuşmacılar arasında yer alıyor.