Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada milli tren projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 
Demir yolu ulaşımında Türkiye'nin yeni bir çağ başlattığını vurgulayan Karaismailoğlu, Türkiye'den Çin'e kesintisiz olarak yük ve yolcu taşımacılığının demir yolu aracılığı ile yapılabilmesiyle demir yolunda yeni bir dönem başlattıklarını belirtti. 
TÜRASAŞ'ın Türkiye'nin raylı sektörünün en büyük temsilcisi olduğunu belirten Karaismailoğlu, TÜRASAŞ’ın Sakarya, Eskişehir ve Sivas bölge müdürlükleri olmak üzere demir yolu sektöründe 100 yılı geçen tecrübe ve 4 bine yakın kalifiye insan gücü ile Türkiye’nin raylı sistemler sektöründeki en büyük temsilcisi olduğunu söyledi.

“DÜNYAYA RAYLI SİSTEM ARAÇLARI ÜRETİYORUZ”

11 adet demir yolu bakım aracının imalatına devam edildiğini söyleyen Karaismailoğlu, Milli Elektrikli Tren Setinin üretimine de başlandığını belirtti. 2020 yılında prototipi raylara indirilen 2 adet setin 2021 yılında seri üretimine başlanacağını ifade eden Karaismailoğlu, TÜRASAŞ'ın 2021 yılında prototip imalatına başlayacağı en güzel projelerden birinin de Milli Banliyö Tren Seti olduğunu söyledi. 225 kilometre/saat hıza sahip hızlı tren projesi tasarım çalışmalarının 2021 yılında da devam edeceğini belirten Karaismailoğlu, hem TÜRASAŞ hem de yerli ve milli sermayeli şirketler ile birlikte dünyaya raylı sistem araçları üreten bir ülke haline gelindiğini söyledi. 
Milli Elektrikli Tren seti projesinde yerlilik oranının yüzde 60'a ulaştığını söyleyen Karaismailoğlu, seri üretime başlandığında yerlilik oranının yüzde 80’e çıkmasını hedeflediklerini ifade etti.