Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı mobilya sektörü için değerlendirmelerde bulundu. 2021 yılı için beklentilerini anlatan Taklacı 2021’in mobilya sektörü için özel bir yıl olacağını söyledi. 
Kovid-19 salgınına rağmen kendi iş kollarının hızla büyümeye devam ettiğine dikkat çeken Taklacı, mobilya üretimi ve ihracatı konusunda dünyada 8'inci sıraya yükseldiklerini vurguladı. Her geçen yıl azalan mobilya ithalatının da bu yıl 550 milyon dolar civarında olduğunu söyleyen Taklacı, salgın nedeniyle büyük tesislerin kısmi çalışma modeline geçmesinin siteler tarzı butik üretici esnafın önünü açtığını ifade etti.

ERTELENEN DÜĞÜNLERİN 2021’DE YAPILMASI DA OLUMLU YANSIYACAK

Kovid-19 nedeniyle ertelenen düğün ve evlilikler olduğunu vurgulayan Taklacı, bu ertelenen düğünlerin yapılmasının da 2021’de mobilya satışlarına olumlu yansıyacağını söyledi. 
Dünya mobilya ihracatında gelecek yıl ilk 6’ya girmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Taklacı, bu yıl 11 ayda 3,1 milyar dolar olan ihracatlarının, dolaylı ürünlerle 4 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirtti. Mobilya sektörü için 2021’in özel bir yıl olacağını söyleyen Taklacı, dünya çapında yüzde 2 olan ihracat payını gelecek yıl yüzde 3'e çıkaracaklarından emin olduğunu belirtti. (AA)