AKO Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, 2021 yılında yüzde 70 büyüme hedeflediklerini ve 52 milyon dolar ciro öngördüklerini dedi. Gerek iç pazarda gerekse ihracat pazarlarında paylarını ve üretim adetlerini artırdıklarını ifade eden Büyükkalender, 2020 yılını yüzde 60 büyüme performansı ile kapattıklarını söyledi. 2021 yılında ise hedeflerinin, gerek iç ve dış satışlarda gerek üretim adetlerinde artışı sürdürmek olduğunu belirten Büyükdere, cirolarını yıllık yüzde 70 büyüme performansı ile 52 milyon dolar düzeyine çıkarmayı planladıklarını aktardı.

80 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Ar-Ge yatırımları ile akü sektöründe fark gösteren AKO Akü'nün, aralarında İngiltere, ABD, Fransa, Hollanda, İtalya'nın yanı sıra Mısır, BAE, Suudi Arabistan, Rusya, Katar, Ukrayna, Kolombiya ve Nijerya'nın da yer aldığı toplam 80 ülkeye akü ihracatı gerçekleştirdiğini vurgulayan Büyükdere, ihracat performansını arttırdıklarını söyledi. 
Sektörde dünyadaki en iyi ve en rekabetçi Türk firması olmayı hedeflediklerini vurgulayan Büyükkalender, otomasyon ve teknoloji gücüyle, Ar-Ge odağı ve teknolojiyle, rekabetçilikle ve maliyet yapısıyla, çevre bilinciyle sektörde dünya klasmanında önde gelen firmaların arasında olacaklarını belirtti.