Doğanlar Yatırım Holding Mobilya Grup şirketi Doğtaş-Kelebek AŞ’yi uluslararası platformda daha da büyütmek için yatırımlarını arttırma kararı aldı. Bu kapsamda Doğanlar Yatırım Holding Mobilya Grup şirketi Doğtaş-Kelebek Grup, 2021'de 50 milyon TL yatırım yapacağını açıkladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, devletin sene başında aldığı kararla mobilyada KDV oranını %18’den %8’e çekerek sektöre çok önemli bir katkı yaptığını söyledi. Salgın nedeniyle alınan bu kararın getirisini tam olarak göremediklerini aktaran Doğan, kredi imkanlarıyla, kısa çalışma ödeneği uygulamasıyla bekledikleri desteği aldıklarını ifade etti.

134 YENİ SATIŞ NOKTASI AÇILACAK

2020 yılı için konsolide satış gelirleri büyüme hedefini %64-%66 bandında öngördüklerini ve 2021 yılında bu öngörünün %70-75 bandında olacağının vurgulayan Doğan, 2020’de mobilya grubunda 600 kişilik bir ek istihdam yaratıldığını belirtti.
Doğan, 2021 yılında mobilya grubu olarak yurtiçi ve yurtdışında toplam 134 satış noktası açacaklarını da sözlerine ekledi.