Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, yeni Peugeot 3008 ve 5008'in tanıtımında açıklamalarda bulundu. 2021’in ilk çeyreğinin biraz yavaş başlayacağını düşündüklerini belirten Anaç, ilk çeyrekten sonra pazarın ivmeleneceğini öngördüklerini ifade etti. 
Peugeot'nun Türkiye’de de büyümeye devam ettiğini söyleyen Anaç, bu yıl şimdiye kadar 37 bin araç sattıklarını ve yüzde 5,5'lik pazar payına ulaştıklarını belirtti.
Türkiye otomotiv pazarıyla ilgili de konuşan Anaç, 2021 yılında 2020’nin üzerinde bir pazar olacağı öngörüleri olduğunu vurguladı. Bu varsayım altında birçok parametre olduğuna dikkat çeken Anaç, son dönemde otomotiv pazarında arz sıkıntısı yaşandığını belirtti. 

“ELEKTRİKLİ ARAÇARLA İLGİLİ 2021’DE SÜPRİZ OLABİLİR”

Araç bulunurluğu sorununun kasımda biraz da talebin yavaşlaması nedeniyle ekim ayında olan dönem gibi olmadığını söyleyen Anaç, aralık ayında çok büyük bir hacim planlamış olduklarını ifade etti. 3008 ve 5008 için özellikle bazı versiyonlarında stoklarının tükenmiş olduğunu söyleyen Anaç, ay sonu itibariyle 3008 ve 5008 genelinde biraz stoksuz girme ihtimalinin olduğunu söyledi. 
Elektrikli araçla ilgili de çalışmaları olduğunu söyleyen Anaç, 2021 yılı için "sürprizler" olabileceğini ifade etti.