Kasım ayına ilişkin sanayi üretimi verilerini değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayi üretiminin yıllık yüzde 11, aylık ise yüzde 1,3 artışla, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Kasım döneminde sanayi üretimini en çok arttıran ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyleyen Varank, hedeflerinin üretimdeki bu seyri 2021'de de sürdürebilmek olduğunu vurguladı.
Sanayi üretimindeki yükselişi sürükleyen en önemli faktörlerden birinin aylık yüzde 13,7'lik artışla yüksek teknoloji ürünlerinin olduğunu aktaran Varank, son dönemde başlattıkları yüksek teknoloji yatırım hamleleriyle, bu artışı kalıcı hale getirmenin temel öncelikleri olduğunu ifade etti. 

YATIRIM İŞTAHI DEVAM EDECEK

Sermaye malları üretiminde bir önceki aya göre yüzde 3,6'lık güçlü bir artış yaşandığını belirten Varank, bu artışın yatırım iştahının gelecek dönemde de devam edeceğine işaret ettiğini söyledi. 
Sanayi Üretim Endeksi'nde ekim ve kasım aylarında gerçekleşen artışın yılın son çeyreğini güçlü, 2020 yılını ise pandemi şartlarına rağmen pozitif büyümeyle tamamlanacağına işaret ettiğini belirten Varank, hayata geçirmeye hazırlandıkları hukuk ve ekonomi alanındaki reformlar ve aşı çalışmalarında yaşanan olumlu gelişmelerle 2021 yılının Türkiye için bir sıçrama yılı olacağını söyledi.