Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin ihracat grafiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2020 yılının son çeyreğinde yaşanan ihracat rakamlarındaki artışın 2021 yılında da devam edeceğini öngördüklerini belirten Gülle, “2021 ihracat yılı olacak” dedi. 

“ARTIŞ TRENDİ SÜRECEK” 

Türkiye’nin son dönem ihracat rakamlarıyla ilgili değerlendirme yapan Gülle, “Türkiye’nin üretim, sanayi, hizmet sektör konusunda merkez konumda yer alan İstanbul, 70 milyon dolara yakın ihracatıyla ticaret hacmini yakalamış durumda. Koronavirüs salgınına rağmen İBB Genel Sekterliği ihracatı yılın ilk dokuz ayında yüzde 4 artış gösterdi ve 5 milyar dolar rakamına ulaştı. Bu dönemde 213 milyon dolarlık artışla ihracatını en çok artıran genel sekreterliğimiz de İİB oldu" dedi. 

10. BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gülle, online ortamda düzenlenen İstanbul İhracatçı Birlikleri'nin (İİB) 10. Bölge İstişare Toplantısında konuştu. Gülle, “Düzenlenen bu toplantılarla ihracatçılara yeni bir bakış açısı kazandırmayı ve yaşanan sorunlara sağlamayı hedefliyoruz. İstanbul, ihracat hedeflerimiz için yoğun mesaisini başarıyla sürdürüyor. Ülkemiz üretiminin, sanayisinin, hizmet sektörünün ve elbette ihracatının merkezi olan İstanbul, 70 milyar dolara yakın ihracatıyla birçok ülkenin üzerinde ticaret hacmini yakalamış durumda." diye konuştu. Gülle, rakamları ise şu sözlerle açıkladı: Eylül ayında da ihracatımız son derece başarılı bir tablo çizdi. İstanbul, tabloya yansıyan rakamlara pozitif bir katkı sağladı. İstanbul ihracat rakamını eylül ayında yüzde 7 oranında artırdı ve 6,4 milyar dolar oldu. Koronavirüs salgının olumsuz etkilerine rağmen İİB Genel Sekreterliği ihracatı, ilk dokuz ayda yüzde 4 oranında bir artış yakaladı. Bütçesi ise 5 milyar 531 milyon dolar oldu. İBB, şu süreçte 213 milyon dolar artış sağladı. Bu sayede ihracatı en çok artıran genel sekreterlik oldu.