Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği, bu yıl 5’incisini düzenlediği ‘Leather&Fur’ Fuarı ile 14 ülkeden yaklaşık bin yabancı sektör profesyonelini Antalya’da ağırladı. Bu fuarla daha fazla alternatif pazara açılma hedefinde olan deri sektörü, geçen yılı 243 milyon dolar ihracata kapattı. 
Salgın sürecinde turizmden sonra olumsuz olarak en fazla etkilenen ikinci sektör olduklarını ifade eden Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Gürkan Gözmen, yaklaşık 50 milyon dolarlık ticaret hacmi bekledikleri fuarın moral ve motivasyon açısından sektörü ayakta tutacağını belirtti. 2021 yılında 2019’a kıyasla yüzde 30 büyüme beklediklerini söyleyen Gözmen, pandemi ile birlikte hemen her sektör gibi te ciddi kayıplar yaşadıklarını söyledi. 

“FUAR HEDEFİMİZİN YÜZDE 80’İNİ GERÇEKLEŞTİRECEK”

5’incisini düzenledikleri fuarın üreticiler açısından 2021 ve sonrası için kritik öneme sahip olduğunu ifade eden Gözmen, ihracatta 2019’a göre yüzde 30 büyüme hedefi koyduklarını ve fuarın bu hedefin yüzde 80’ini gerçekleştirecek potansiyele sahip olduğunu vurguladı. 
Gözmen, dünyanın en büyük deri ithalatçısı konumundaki bir firmanın alım için Leather&Fur’ü tercih ettiğini söyledi. Sadece Rusya’da 119 zincir mağazası bulunan bu şirketin deride Türkiye’yi tercih ettiğini belirten Gözmen, kritik hedeflerinden birinin Avrupa ve ABD’deki pazar payını artırmak olduğunu ifade etti.