Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, holding olarak 2021 planlarını açıkladı. Yeni yılda Yıldız Entegre, Yıldız Demir Çelik ve İGSAŞ kapsamında toplam 200 milyon dolara yakın yatırım planladıklarını ifa eden Yıldız, zor günlerde dahi yatırım iştahını hiçbir zaman yitirmeyen bir grup olduklarını belirtti. 
2021'e öngörülen tüm belirsizliklere rağmen çok önemli bir yatırım bütçesiyle girdiklerini vurgulayan Yıldız, Yıldız Entegre'nin geçen yıllarda ilk yurt dışı üretim yatırımı olan Romanya tesisini devreye aldıklarını söyledi.  Satın alma yoluyla 2018'de grup bünyesine katılan Slovenya'daki tesisle ilgili zamanlamayı bir miktar ötelediklerini aktaran Yıldz, buradaki yatırıma Batı Avrupa'daki ekonomik aktivite düzeldikten ve arz-talep dengeledikten sonra devam edeceklerini ifade etti. 
ABD'de kapı paneliyle ilgili bir yatırım planladıklarını da belirten Yıldız, bu konuyla ilgili ABD'de şu anda fizibilite çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Rusya yatırımının da salgın nedeniyle ertelendiğini ifade eden Yıldız, bu yatırım planının da canlılığını koruyan bir plan olduğunu söyledi. Yıldız Entegre'de yurt dışı faaliyetleri için konsolide olarak 65 milyon dolarlık bir yatırım planlarının olacağına dikkat çeken Yıldız, Yıldız Entegre'nin yurt içindeki pazar payını artıracak bir satın almanın da yine 2021 gündemimizdeki konulardan biri olduğunu söyledi. 

ÜRETİM KAPASİTELERİNİ 900 BİN TONA TAŞIYACAKLAR

Üç ay önce, ikinci bir galvaniz hattı yatırımına onay verdiklerini belirten Yıldız, 2021'in son çeyreğinde bu hattın devreye girmesini beklediklerini ve bu hattın devreye girmesiyle birlikte 600 bin tonluk mevcut üretim kapasitelerini 900 bin tona taşıyacaklarını söyledi. 
İskenderun bölgesinde bir kompozit gübre yatırımı yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Yıldız, bu yatırım ile ilgili arazi çalışmalarının bittiğini söyledi. 2021'in ilk yarısında başlamak istedikleri bu yatırımın yaklaşık 45 milyon dolar olacağını ifade eden Yıldız, toplam üç şirkette 200 milyon dolara yakın bir yatırım planlarının olduğunu vurguladı.