Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, Ege Bölgesi'nden geçen yıl 21 milyar 474 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.TÜİK verilerine göre bölgenin 2020 yılındaki dış ticaret hacminin ise 35 milyar 107 milyon dolar olduğu kaydedildi.
İzmir'in, geçen yıl 11 milyar 597 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Balıkesir, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya'nın 2020 yılında da dış ticaret fazlası verdiği ifade edildi. 
Denizli'nin, 1 milyar 455 milyon dolarlık ithalat ve2 milyar 867 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğinin aktarıldığı açıklamada, Manisa'nın 4 milyar 180 milyon dolar ihracat, 2 milyar 431 milyon dolar ise ithalat yaptığı belirtildi. 

İZMİR TÜRKİYE’DE İKİNCİ SIRAYA TAŞINDI

Ege Bölgesi'nin ihracatçı kimliğini 2020 yılında da gösterdiğini vurgulayan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir'de yer alan iki serbest bölgede yapılan katma değerli üretim ve ihracatın İzmir'i Türkiye'de ikinci sıraya taşıdığını belirtti. Eskinazi, İzmir’in ihracat çıtası daha yukarı taşınabileceğini de sözlerine ekledi.