Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ihracat seferberliğiyle ilgili yeni yol haritasını sundu. Yapılan görüşmede Gülle, ihracattaki yeni yol haritalarını, eylem planını ve TİM’in projelerini detaylı bir sunumla paylaştı.
200 milyar dolarlık ihracat hedefine ilerlediklerini söyleyen Gülle, ihracatı neredeyse 6 kat büyüttüklerine belirtti. Türkiye’yi ihracata yükseltmeye devam edeceklerini vurgulayan Gülle, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile birlikte, nice başarılara imza atacaklarına emin olduklarını ifade etti.
İhracatta başlattıkları yeni seferberliklerle ilgili konuşan Gülle, dış ticaret rejiminin şeffaf, anlaşılır olması, çok sık değil az ve öz değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

“DAHA GÜÇLÜ İHRACAT DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE”

Ülke kalkınmasının anahtarının ihracat olduğunu vurgulayan Gülle, durmadan ihracatta yükselen Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Gülle, ‘Daha Güçlü İhracat, Daha Güçlü Türkiye’ hedefi doğrulusunda 'Türkiye İhracat Şurası'nı düzenlemek istediklerini de belirtti.
Türkiye’nin dünyada en çok ihracat yapan ilk 10 ülkeden biri olması için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Gülle, şura sonrasında ise 'Daha Güçlü İhracat, Daha Güçlü Türkiye' için, 2021 Yol Haritasını kamuoyu ile paylaşmak istediklerini belirtti.
Gençlerin ve kadınların ihracata katılasını önemsediklerini söyleyen Gülle, geleceğin ihracatı için genç nesli yetiştirmek adına TİM çatısı altında bir konsey kurmayı amaçladıklarını belirtti. (AA)