Girişim analiz platformu Startups.watch yılın ilk iki ayında yapılan girişimcileri açıkladı. 2021’in ilk iki ayında gerçekleşen yatırımlar 186 milyon dolar yatırım alırken, 27 girişimin 8’ini oyun sektörü oluşturuyor. 

İLK 100’DE 18 TÜRK OYUNU VAR

Şubat ayı iOS indirilme sayıları verilerine göre, Şubat ayında Amerika App Store oyun kategorisinde ilk 100’e giren 18 tane Türk oyunu bulunuyor. 2021 yılının ilk 3,5 ayında ve İstanbul’da kurulan oyun girişimi sayısı ise 23.

7 BİNİN ÜZERİNDE GİRİŞİMCİYE DESTEK

Farklı iş kollarında faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli firmalara, Ar-Ge ve Teknopark Danışmanlığı yapan IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Girişimcilerin mevcut veya yeni başlayan her türlü mobil oyun, mobil uygulama veya teknoloji odaklı projelerinin TÜBİTAK, KOSGEB, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenmesine katkı sağlıyoruz diyen Şenel, “Bugüne kadar 7 binden fazla girişimciye dokunduk. Girişimcilerin faydalanabileceği destekler konusunda bilinçlendirilmesi ve doğru yönlendirmelerle Türk oyun sektörü daha hızlı bir büyüme ivmesi yakalayabilir.” dedi.