ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı olan  İsmail Demir,  toplam 17 Ar-Ge projesi için gerçekleştirilen imza töreninde, ilk Ar-Ge panelini 2016'da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugüne kadar 5 Ar-Ge panelini topladık. Bu panellerde 29 projenin başlatılmasına, 19 alanda da geniş alan çağrısı yapılmasına karar verildi." şeklinde konuştu.

Demir, Başkanlıkta gerçekleştirilen Ar-Ge Projeleri İmza Töreni sırasında yapmış olduğu konuşmada, 2012 yılında Ar-Ge çalışmalarını çok daha hızlı ve dinamik şekilde yürütebilecekleri yeni bir yapı meydana getirdiklerine dikkat çekti.

İlk Ar-Ge panelini 2016 senesinde gerçekleştirdiklerini anımsatan Demir, "Bugüne kadar 5 Ar-Ge panelini topladık. Bu panellerde 29 projenin başlatılmasına, 19 alanda da geniş alan çağrısı yapılmasına karar verildi." dedi.

Demir, bu kapsamda ortaya koymuş oldukları Ar-Ge'lerin enerji ve iletişim gibi çok sayıda alanda kullanılabileceğinin altını çizdi

Basın mensuplarının Altay tankının üretim süreciyle ilgili sorusu üzerine Demir, projede kullanılacak motora ihraç lisansı alınması gerektiğini vurgulayarak, "Her zaman aynı şeyi söylüyoruz. Biz hem milli motor geliştirme projemizi başlattık hem de çeşitli alternatif motorların tedarik sürecine devam ediyoruz. Alternatif güç kaynağı geliştirme çalışmalarımız da sürüyor." şeklinde konuştu.