Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (HAB) 300 işletmenin yer almasını planladıklarını, bölgenin tam olarak faaliyete geçmesiyle de 15 binden fazla istihdam sağlamasını beklediklerini kaydetti.

"HAB'DA 150 SANAYİ KURULUŞU OLACAK"

HAB'da Müteşebbis Heyet Toplantısı'na katılan Demir, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

HAB'ın SSB, Ankara Sanayi Odası, Ankara Valiliği ile Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği ortaklığında kurulduğunu hatırlatan Demir, "İhtisas OSB, uzay ve havacılık sektörüne yönelik yerel ve uluslararası imalat sanayi işletmelerini bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Bu sektöre odaklanmış firmaların bir araya gelmesi büyük bir sinerji oluşturacaktır diye düşünüyoruz. Buradaki faaliyetlerle özellikle havacılık ve uzay alanındaki çeşitli imalat faaliyetleri, teknolojilerin geliştirilmesi gibi çalışmalar yürütülecek." diye konuştu.

FORD TRUCKS VE IVECO MUTABAKAT ANLAŞMASI İMZALADI FORD TRUCKS VE IVECO MUTABAKAT ANLAŞMASI İMZALADI

Bölgenin 730 hektarlık alana yayıldığını aktaran Demir, HAB'da 150 adedi sanayi kuruluşu olmak üzere toplamda 300 işletmenin yer almasını planladıklarını, bölgenin tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle de 15 binin üzerinde istihdam sağlamasını beklediklerini dile getirdi.

"İHTİSASLAŞMIŞ BİR TEKNOLOJİ BÖLGESİ HEDEFLİYORUZ"

HAB'da ana odak noktası uzay ve havacılık olan farklı sektörlerin bulunacağı bilgisini veren Demir, bölgede hava taşıtları ve uzay araçları üretimi ve tasarımı, motor ve motor parçaları üretimi, elektrik elektronik ve optik ekipmanları, kompozit imalat teknolojileri, kablo donanım ve kablaj, kabin içi ve kargo bölümü donanımları, İHA sistemleri, IT teknolojisi ve telekomünikasyon sistemleri, uydu teknolojileri, türbin teknolojileri, mikro ve nanoteknolojiler, robot teknolojisi ve proses otomasyonu gibi bölümlerin yer alacağını bildirdi.

HAB sınırları içinde kurulacak TeknoHAB Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin benzerlerine göre önemli bir fark oluşturacağını vurgulayan Demir, TeknoHAB'ın, SSB himayelerinde ve vakıf şirketlerinden oluşan güçlü ortaklık yapısı gereği ihtisaslaşmış bir teknoloji geliştirme bölgesi olmasını hedeflediklerini söyledi.

Demir, TeknoHAB'ın SSB'nin yanı sıra ASELSAN, TUSAŞ, HAVELSAN, SSTEK Savunma Sanayi Teknolojileri AŞ, HAB, Gazi Üniversitesi ve ROKETSAN ortaklık yapısıyla faaliyetlerine devam edeceğini ifade etti. Ayrıca HAB'da İmalat Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi oluşturulacağını paylaşan Demir, sektöre örnek teşkil edecek faaliyetlerin olacağını beyan etti.

"7 FABRİKA FAALİYET GÖSTERİYOR"

Bölgede iki kısımda yapım çalışmalarının sürdüğünü belirten Demir, ilk kısımda altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve ikinci kısmın da yüzde 85'inin bittiğini dile getirdi.

Demir, bölgenin çok az boş alanı kaldığını belirterek, halihazırda 7 fabrikanın faaliyet gösterdiğini ve 72 ruhsat sürecine girmiş şirket bulunduğunu sözlerine ekledi. (AA)