Konya Sanayi Odası (KSO) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Konya'nın, Türk sanayisinin üreten gücü haline geldiğine ve yeni sanayi yatırımlarının şehrin geleceğinde kritik rol oynayacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"23 milyon metrekare ile ülkenin en büyük üçüncü OSB'si olan Konya Organize Sanayi Bölgesi 5. Kısım Genişleme Alanı'nda tahsise açılan tüm parseller yatırımcılara tahsis edildi. Yaklaşık 7 milyon metrekareden oluşan bölgemizin yeni genişleme alanı olan 5. kısımda, 2018 yılının eylül ayında 143 yeni parseli sanayicilerimizin yatırımları için tahsise açmıştık. Geldiğimiz noktada, ekonomik zorluklara ve pandemi sürecine rağmen bu tahsislerin tamamını gerçekleştirdik. Yatırımcılarımız burada önümüzdeki 4 yıl içinde makine, otomotiv, kimya, ana metal, plastik ve kauçuk gibi sektörlerde yaklaşık 4 milyar liralık yatırım yapacak, 12 bin civarında yeni istihdam oluşturacaklar. İçinde bulunduğumuz küresel salgına rağmen yatırımlarıyla, üretim sevdalarıyla şehrimize ve ülkemize güç veren bütün sanayicilerimizi tebrik ediyorum."

300 MİLYON TL YATIRIM

Konya OSB'deki sanayicilere uluslararası standartlarda hizmet verdiklerinin de altını çizen Kütükcü, 5. Kısım Genişleme Alanı'ndaki altyapı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Konya OSB Bölge Müdürlüğü olarak sadece 5. Kısım Genişleme Alanı'na 2020 yılı sonuna kadar 300 milyon liraya yakın altyapı yatırımı yapacaklarını belirten Kütükcü, sahadaki çalışmaların aralıksız devam ettiğini aktardı.